“Туристическият сектор трябва да се възстанови и надгради. Това заяви

...
 
“Туристическият сектор трябва да се възстанови и надгради. Това заяви
Коментари Харесай

Зарица Динкова: Туристическият сектор трябва да се възстанови и надгради

 

“Туристическият бранш би трябвало да се възвърне и надгради. ” Това съобщи министърът на туризма Зарица Динкова по време на срещата си с представители на над 20 дипломатически задачи в България.

Туристическият бранш би трябвало да се възвърне и надгради

“В интервал на рецесия се нуждаем от взаимност, по тази причина и облекчаването на визовия режим носи обилни стопански, обществени и културни изгоди и подтикват пътуванията и туристическия бранш “, сподели Зарица Динкова.

България е приближен и благонадежден сътрудник

“България е приближен и благонадежден сътрудник, който може единствено да способства за подсилване на сигурността на Шенгенското пространство и Европа като цяло.Именно доверието и солидарността са основни, освен за развиването на туристическия бранш, само че и за евроатлантическите полезности. Съюзът е толкоз мощен, колкото е мощно най-слабото му звено. За страдание войната е доста по-близо, в сравнение с наподобява. Българският туризъм го изпита това лято. Всички ние усещаме последствията. ”

Един от методите да се понижат последствията е да се положат оптимални старания за справяне с хибридните закани, дезинформацията и подправените вести. Само по този метод Европа може да се трансформира в желана туристическа дестинация, акцентира министър Динкова.

Европейският съюз води политика към одобряването на една нова устойчива туристическа промишленост, която е по-дигитална, приобщаваща и дружелюбна, с цел да се изправи пред актуалните и бъдещите провокации.

“Туризмът е моторът, генериращ стопански напредък, претовареност и способствуващ за развиването на локалните общности. ”, посочи Динкова.

Основен приоритет на Министерството на туризма е да развие и разпространява България като дестинация за целогодишен туризъм.

Събраните доходи от Данък добавена стойност в туризма се усилиха след въвеждането на ставката от 9 на 100, макар че тя е по-ниска. Това оповестиха от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Според браншовата организация мярката е помогнала за изсветляването на бранша и за увеличението на събираемостта.

Ставката за ресторантьорите беше понижена от 20 на 100 като антикризисна мярка по време на пандемията и продължи след това като защитна поради високите цени на тока.

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР